Seglingskonferens i Kroatien

För att skapa djupare relation till några av Sveriges duktigaste säljare och för att få möjlighet informera dem om nya produkter och framtida planer så valde företaget att satsa på en upplevelse- och seglingskonferens i Kroatien. Då fick man möjlighet att umgås under några härliga dagar med varma vindar och ljummet hav i en ny och spännande miljö.

Vi utgick ifrån den vackra hamnstaden Trogir mitt på den Kroatiska kusten nära Split där flygplatsen ligger. Detta kustområde kallas även för Dalmatien och räknas som en av de vackraste kuststräckorna pga av de många små öarna som ligger här. Våra två segelbåtar rymde 11 personer vardera inklusive våra svenska skeppare. De var lyxiga 49 fotsbåtar med fem dubbelhytter, tre toaletter ombord, fyra duschar samt en stor gemensam kabyss där alla fick plats runt samma bord. Eftersom båtarna var identiska så var det oundvikligt att det blev kappsegling så fort seglen åkte upp med 20 tävlingsinriktade säljare…

Frukost och lunch hade vi med oss ombord och de flesta middagarna åt vi på någon mysig restaurang i de små hamnar som vi la till vid på kvällen. En av de bästa sakerna med en sådan här resa är just flexibiliteten, eftersom vi har med oss allt som behövs ombord. Det finns möjlighet att lägga till för ankar i vackra skyddade badvikar och konferera när det passar och varva med bad, snorkling och sol.

Under dagarna till havs hann vi med ett besök i den vackra marina nationalparken Kornati och en kväll ordnade vi grillparty i en naturhamn där vi grillade bl a fisk och skaldjur som vi köpt färska av en lokal fiskare direkt från hans båt. Den kvällen blev verkligen livad och härlig och det var nog tur att vi inte hade några båtgrannar vi rockade loss i sittbrunnen så hela havet gungade…

Efter 4,5 dagar till sjöss gick vi i hamn i staden Zadar där transferbussen mötte upp och körde gruppen till flygplatsen. Resan bidrog till många fina minnen och en fantastiskt positiv respons från deltagarna och vi förstod att det för de flesta tog några dagar innan ”gunget” från båten gick ur kroppen.

”Tack för en underbar resa där allt fungerade suveränt!!! Alla våra kunder var jättenöjda. Har lite svårt att sitta still på stolen för bordet och datorn gungar hela tiden. Måste hålla i mig ordentligt…”
Helena Thun, HÅG AB

Seglingskonferens i Kroatien