Dit vindarna bär

”När du har provat förstår du varför fåglarna sjunger.”

I lördags hade vi en grupp som tog chansen att välja en verkligt annorlunda typ av företagsaktivitet och ge sig upp i det blå. Tillsammans med våra skärmflygarinstruktörer spenderade de eftermiddagen efter avslutad konferens med att prova på skärmflygning. Platsen var Hammars backar vid mytomspunna Ale Stenar på skånska Österlen, vilket gav en vacker inramning till aktiviteten och idealiska förutsättningar.

Under trygga och kontrollerade former fick de prova på den adrenalinfyllda sporten. Efter genomgång av teori och material började praktiska övningarna. Flygningen inleddes med att träna balansering med skärmen, därefter var det dags att prova vingarna. Gruppen fick då göra sina första backglidningar vilket innebär att man flyger 1-15 meter över marken och flygen kan ibland vara 1-2 minuter. En obeskrivlig känsla!

Men lika mycket adrenalin som kan kännas inför något av sina första flyg, lika avslappnande känns det senare. Det sägs att efter en dag med skärmflygning vet du varför fåglarna sjunger…