Fred, kärlek och fotografi

”Together we can – make a difference!”

ABCharity – Peace, love and photography är ett globalt konstprojekt som verkar för att inspirera barn och ungdomar genom att skapa världens första mänskliga alfabete med tusentals barn. Bakom projektet står ett par, Filip och Ashley, som beslutat sig för att lämna sin tidigare ytliga roll inom reklamvärlden och använda sina krafter och kontakter till att göra något positivt för världen. De har sålt allt de äger och gett sig ut på sitt livs äventyr – en två års resa runt jorden där målet är att fotografera 500 barn på olika platser, fördelade över världens kontinenter, ståendes i gruppformation av en gigantisk bokstav.

När hela alfabetet till slut är insamlat så ska dessa bokstäver säljas till företag och privatpersoner där pengarna går direkt till av köparen vald välgörenhetsorganisation. Paret har nu beslutat att ta en av de fem europeiska bilderna hos oss i Sverige, närmare bestämt i allra sydligaste Skåne. Den 27 maj kommer alltså bokstaven C för Charity att fotas i närheten av Smygehamn och ett knallgult blommande rapsfält i ska utgöra fond. 500 barn från skolorna runt om i trakten kommer att fotograferas och vi på Adventura är engagerade i projektet för att hjälpa Filip och Ashley med lokala kontakter med sponsorer, leverantörer med mera. Vi kommer också att vara med den 27 maj för att hjälpa till att projektleda själva eventet på plats i Skåne. Förutom fotograferingen ska det nämligen ordnas ett event med underhållning och mat till barnen. Scan kommer och grillar rapsgris, Kiviks musteri sponsrar med dryck, Maglarpsbullen bjuder på gräddbullar, Trelleborgs kommun skickar ut brandbil, polisbil och sjuksköterskor. Vi kommer också att ha ansiktsmålare och artister på plats under de 2-3 timmar under förmiddagen som eventet pågår. Barnen kommer också att få med sig en give-away hem med lite roliga saker att minnas dagen. Det utlovas en verkligt minnesvärd dag för alla medverkande barn! Dessutom kommer Filip och Ashley att besöka skolorna före fotograferingen för att informera barnen om syftet med bilden och deras resa, samt i samband med detta inspirera lärarna till fortsatt arbete inom ämnet.

Om du som företag blir intresserad av att medverka eller bidra med något finns det en rad olika sätt. Om inte som sponsorer på plats så genom att anlita välgörenhetsduon som föreläsare, fotografer, köpa deras konst eller kanske bidra med resurser som kan underlätta deras fortsätta arbete. Kontakta oss gärna så hjälper vi till att förmedla kontakten och komma på idéer!