Höga Kusten

”Stora ödsliga skogar, han ser en sjö blänka till, sitter tyst bakom ratten, i egna tankar mil efter mil. Han följer E4:an norrut, det flyter fint, passerar Härnösand. Där på avstånd syns pylonerna, på den bro som bär ditt namn. Höga kusten, här kommer din förlorade son…” (Tomas Ledin, Höga Kusten)

Både vi och Tomas Ledin älskar Höga Kusten, denna vackra svenska pärla. Här finns dramatiska klippor och vacker skärgård. Spännande historik och äventyrliga aktiviteter. Världens bästa whisky, teambyggande militärinspirerade övningar i gammal fästning, Via Ferrata och hockey med Peter Forsbergs moderklubb MODO. Skulle du också vilja åka hit på konferens?

För grupper som vill stärka sin teamkänsla rekommenderar vi den gamla försvarsanläggningen från kalla krigets dagar. Anläggningen är byggt som ett topphemligt underjordiskt fort och var en gång en av landets bäst bevarade försvarshemligheter. Numera kan ni konferera och anta teambyggande utmaningar i de kärnvapenskyddade kilometerlånga gångarna med stridsledningsrum, kanonbatterier, kanontorn, luftvärn, sjukrum, matsalar m.m.

För er som vill prova riktigt fin whisky finns här världens nordligaste maltwhiskydestilleri och en ny lysande stjärna på dryckeshimlen. Inrymt i ett gammalt kraftverk, en vacker röd tegelbyggnad mitt ute i skogen, finner vi denna världsomtalade nyhet. Inte långt härifrån finns den mytomspunna och omsjungna Höga Kustenbron och alldeles intill finns också Sveriges enda vindkraftsdrivna hotell. Härifrån tar vi oss sedan norrut för att ge oss ut på bergsklättring med hjälp av klätterstigar, sk Via Ferrata. Det finns fyra leder av olika svårighetsgrad så aktiviteten kan med lätthet både grupp- och individanpassas.

Ännu längre norrut finner vi Örnsköldsvik och MODO-hockey, där vi kan bygga en företagsaktivitet bland de stora hockeystjärnorna. Och vill ni inte hålla till på is så tar vi oss ut i skärgården. Här möts verkligen hav och land och naturen är slående vacker. Vi åker ut med båt för göra strandhugg på exempelvis Ulvön och de många mindre fina öarna.

Möjligheterna i denna region är oändliga och upplevelserna lika så… Följ med oss!