Trendiga Österlen

Vi ser en stor stark trend i att så många vill upptäcka ”Sveriges Provence” Österlen, inte minst från Sverige men även andra delar av världen. Den senaste månaden har vi tagit hand om åtskilliga vandringar, seglingar, teamutvecklingar, cykelturer och besök i äppelodlingar där gästerna är hänförda av regionen.

I lördags var vi ute på en vandring igen. Denna gången var den 40 personer stora gruppens mål en vandring mellan Kiviks Musteri och prisbelönta restaurang Allé. Hösten hade börjat klä träden i vackra färger. Vårt första stopp blev toppen av Stenshuvud, 97 meter över havet. Dagen var solig och klar, från toppen såg vi över hela Hanöbukten. Längs vägen gjorde vi ett stopp för att provsmaka äppelmust och cider från trakten, samt prova lokala delikatesser som skånsk spickeskinka, ost från Vilhemsdal med mera. När vi kom fram till Restaurang Allé hade Eva dukat upp med en palett av goda skånska ”Sillamackor” till lunch. Våra gäster var fascinerade och tagna av upplevelsen. Skön motion kombinerat med enastående natur.

Österlen året runt

Vi själva tycker att Österlen är kanske som allra bäst under vår, höst och vinter. Vi gillar att vandra längs med vindpinat hav vid Hammars backar under hösten, eller cykla på små stigar där träden är klädda sin i färgsprakande höstskrud, eller paddla kajak under vintersäsongen när stränderna täcks av snö. Landets bästa sandstränder för oss själva. Det är enligt vår mening en upplevelse som slår det mesta.

Krydda det med att bo på någon av områdets bra boenden – välj mellan små trevliga B&B eller bekväma hotell. Ät dessutom mat på prisbelönta krogar och konferera i ombonad miljö, prova cider och calvados i Kivik, vara med och skörda äpplen på hösten, eller varför inte åka grässkidåkning i Brösarps backar – ja listan kan göras lång.

Österlen har en hel uppsjö av äventyr att erbjuda besökaren – året runt!