Slottsfest

Sensommar på Österlen – det är precis så vackert som det låter. Det fick vår kund med inbjudna från alla Nordiska länder erfara i mitten av augusti. Organisationens chefer med respektive bjöds till Skåne och Skåne bjöd på sin bästa sida. Under dagarna tre väntade diverse storslagna upplevelser, både av det kulinariska slaget och det mer naturrelaterade.

Inledningsvis fick gruppen besöka ett av de kanske mest klassiska besöksmålen i sydöstra Skåne – mytomspunna Ale Stenar, Sveriges största bevarade skeppssättning. Med Vivianne vid sin sida fick de intressant och inspirerande information om platsen och en fin introduktion till vistelsen. Självklart fick de också höra om några av Wallander och hans konstapelkollegors alla äventyr kring Ystad. Lunchen bjöds i idylliska Kåseberga hamn. Dessutom fick de en underhållande grundkurs av Eva i hennes örtagård under ett stopp på väg tillbaka till Ystad. Visste ni förresten att brännässlor innehåller massor av nyttigheter och är ett fint kosttillskott, även i torkad form? Och om det är så att man råkar bränna sig på dem så är bästa botemedlet faktiskt dess egen saft.

Dag två väntade en hel dags konfererande på fina Ystad Saltsjöbad för halva gruppen medan deras respektive fick följa med oss ut på Österlen. Första stoppet gjorde vi i idylliska Nangiala och Körsbärsdalen vid Brösarps Backar. Här fick deltagarna åka traktor och äppellådsvagnar ut i odlingarna och självklart provsmaka både äppelkaka och den goda musten som man tillverkar här på gården. Lunchen avnjöts på Evas fantastisk gård i Svinaberga innan vi gav oss ut på en vacker nationalparksvandring över Stenshuvud. When in Kivik, don’t miss Kiviks Calvados. Och det gjorde de inte. Innan de åkte tillbaka till hotellet blev det tid över för cider och calvadosprovning.

Tillsammans med scenograf Kristina förberedde vi under tiden även kvällens galamiddag och slottsfest på Gärsnäs slott med blomsterprakt, vacker dukning och gourmetmat. För matlagningen ansvarade denna kväll själve mästerkocken Daniel Berlin – en av Sveriges absolut främsta kockar just nu. Och han levererade… Tillsammans med förstklassig underhållning av sångerskan Ulrika Skoglund med pianist togs gästerna till en eufori som avslutades med en magisk duett mellan den svenska chefen och Ulrika. Stämningen var på topp. Vilka talanger det finns bland våra kunder! Än en gång var vi stumma av beundran och tacksamma för ännu ett roligt jobb som vi fått i uppdrag att rodda ihop.