Vårkonferens i Marrakech

Vår kund från en kommunikationsbyrå i Stockholm ville lägga årets konferens i Marrakech och kontaktade oss för förslag. Vi var på plats i Marrakech förra året för att hitta nya kontakter och nya fina raider i staden, så vi var fulla med inspiration. Några månader senare bar det iväg på en resa till detta spännande land och kultur så skild från vårt.

Bodde gjorde gästerna på en klassisk riad mitt i Marrakechs gamla stad – Medinan. De välkomnades av Brahim som stod värd för kvällens matlagning. Tillsammans skapade gruppen en arabisk måltid på raiden som de åt tillsammans innan det var dags att krypa till kojs i de designade rummen, vart och ett med en egen stil.

Dagen efter bjöd på konferens med utsikt på takterassen. På eftermiddagen hämtade vår guide Annakarin upp gruppen för att ta dem med ut i staden. Lunch åts på en liten restaurang vid Djarma El Fna, stadens största torg. Nästa stopp var utanför Marrakech, i ett hantverkscentrum. Här fick gästerna se hur det gick till att tillverka traditionell keramik, men de fick även prova på att göra tadelakt. Dagen avslutades med en 4x4tur ut till en berbercamp där det bjöds middag, dans och turbanprovning.

Sista heldagen ägnades till fortsatt konferens med shopping och fortsatt utforskande av medinan under eftermiddagen. Dagen avslutades med middag på en av våra absoluta favoriter bland restauranger i Marrakech. En sista god natts sömn väntade innan det var dags att flyga hem.