Världens farligaste vägar

Vi har fått nöjet att hjälpa produktionsbolaget Warner bros med en väldigt populär BBC produktion åt Holländsk TV på plats i vårt vackra Jämtland. Produktionen heter ”World’s most dangerous roads” och är en reality serie som bygger på att två kändisar ska köra en femdagars tur längs vackra vägar i spektakulär miljö. Allt filmas genom en mängd kameror monterade inne och utanpå deras bilar samt även från vanliga TV-kameror och drönare.

Tidigare inspelningsplatser har varit Georgien, Bolivia, Alaska och Kenya men nu var det dags för vårt vackra Skandinavien. I det här fallet skulle de starta i Jämtland och avsluta i Bergen via Atlantic Ocean road, en sträcka på cirka 100 mil.
Inledningssekvensen filmades ute på Storsjöns is nära Ytterån och sedan åkte de via väg 336 norr om Åreskutan och vidare via Anjan in i Norge. Att ge sig ut på vinterväg i fjällmiljö är inte helt naturligt för en Holländare och det blev en hel del spektakulära äventyr och magiskt vackra vyer längs vägen innan de nådde målet i Bergen.

Drygt 2,5 miljoner tittare brukar följa serien och ”vårt” program är det första i 2018 år programserie med start i Januari.