Medelhavets vackraste?

Världsarvet Dubrovnik är populärare än någonsin. Inte bara det vackra läget vid Medelhavet och höga berg ger förklaringen. Här finns nästan allt för en lyckad konferens: fina hotell och konferensfaciliteteter, god mat, stränder, historia, utflyktsmål, bra kostnadsläge och en skönt tillbakalutad medelhavskänsla.

Dubrovnik är och förblir en av de allra vackraste städerna kring Medelhavet, inramad av Dalamatiens kustberg och det klarblå Adriatiska havet. Dubrovnik är dessutom en historisk och arkitektonisk pärla. Stadsmuren som omsluter staden är helt intakt och den 2 km långa vandring runt staden på muren inbjuder till magiskt vackra vyer åt alla håll och ger en bra överblick  över virrvarret av trånga gränder, vackra torg och promenadgatorna nere i staden. Trots att Dubrovnik liknar ett enda stort utomhusmuseum är det en förvånansvärt levande stad. Tvätten hänger på linor mellan husen och i gränderna trängs kaféer, barer, gallerier och butiker som även lokalbefolkningen besöker. Stadens magnifika hamn är fylld med båtar av olika slag, men här finns också yrkesverksamma fiskare som lagar sina nät på kajen som de alltid har gjort.

Bästa tiden att åka hit är under våren och hösten då det inte är så mycket turister och värmen behaglig. Att Dubrovnik tillhör de mest solsäkra städerna i hela regionen kring Medelhavet och att det går direktflyg från Sverige är naturligtivs även det en anledning till att fundera över Dubrovnik som ert nästa konferensmål.

Fråga oss, vi vet! http://www.adventura.se/bokningsforfragan/