Takvandring i Stockholm

Först lite äventyr i form av takvandring för att få puls sedan mat och utbildning, det var receptet för vårt stora gäng från Jämtland verksamma inom livsmedelsbranschen som i slutet av april åkte till Stockholm på konferens.

Vi tycker att ett av de häftigaste sätten att få uppleva Stockholm är från ovan med fågelperspektiv. Men eftersom man inte får plats med 40 personer i en luftballongkorg eller i en helikopter så valde vi en guidad tur på taken på Riddarholmen. Lagom läskigt för att skapa puls men tillräckligt säkert för att de flesta ska kunna njuta av den fantastiska utsikten.

Nästa dag var det utbildning och mat i fokus. Med kulinariska experter gjorde vi en guidad tur i Hötorgshallen med provsmakningar och fantastiskt informativ information om mat från hela världen. Turen avslutades sedan i en Stockholms största och mest välsorterade asiatiska matbutiker där vi bl a fick provsmaka anktunga, en maträtt som kanske inte föll alla i smaken men kul att prova… receptet lyder: Stek anktungan så den blir krispig med lite salt och mycket chili… rätt enkelt om man nu lyckas hitta några anktungor dvs…Kanske ett tips som plockmat till sommarens buffébord, garanterat en snackis!

Lite goda middagar och partaj ingick också i programmet innan de nöjda och glada tog flyget hem till Jämtland igen.