Vågsurfing för företag

Vågsurfing växer allt mer i popularitet bland våra företagskunder. I Sverige har vi goda förutsättningar för vågsurfing, men inte alltid lika tacksamt klimat som andra surfdestinationer i Europa som exempelvis Portugal, Frankrike och norra Spanien. De bästa vågorna bildas när det blåser på under höst, vinter och vår. Men då kommer den gamla klyschan ”det finns inget dålig väder, bara dåliga kläder” väl till pass! Med en tjock våtdräkt och ett lagom stort mått mod kommer man långt även i januari.

Vi hade en glädjen att ta hand om en grupp veterinärer som ville teambuilda och surfa i samband med deras konferens på Österlen i slutet av januari. Längs de skånska stränderna hittar man faktiskt några av Sveriges absolut bästa spots för surfing med en stor koncentration på Österlen. En bra våtdräkt är i princip alltid ett måste för den som vill surfa i Sverige, inte minst vid denna tiden på året. Med denna grupp använde vi vinterdräkter med en ordentligt huva, vantar och skor för att ge bästa förutsättningarna för att kunna hålla värmen.

Aktiviteten inleddes med instruktioner på land innan det var dags att ge sig ut i vintervågorna. Deltagarna fick lära sig var på brädan man ska ligga och hur man kommer upp ståendes på bästa och mest balanserade sätt. Vår instruktör hjälpte även till ute i vattnet genom att putta igång deltagarna i rätt ögonblick för att de lättare skulle kunna komma med vågorna. Glädjetjut hördes när de en efter en kom med sin första våg. Väl i land väntade varm choklad med marshmallows och grädde för att samla energi inför nästa teambuildingaktivitet på land.

Vågsurfing är ingen lätt aktiviteter och det krävs många timmar i vattnet för att lära sig att bemästra vågorna med rätt timing, snabbhet och balans. En prova-på-aktivitet ger dock en bra introduktion och en rolig teambyggande aktivitet med kollegorna. Testa du med!