Lago d’Iseo i Italien

Tre dagar i Italien? Hinner man verkligen göra något på så kort tid? Vår kund som upplevt många äventyr med oss genom åren åkte en helg i oktober till Lago d’Iseo i norra Italien. Det blev en härlig helg fylld av äventyr och upplevelser, god mat, fantastiskt boende och vackra vyer.

Direkt när vi kom till hotellet på fredagen så var det snabb incheckning och ombyte, utanför hotellet står det uppställt 25 st cyklar. Våra guider Anna, Flavio och Johan berättar om eftermiddagens tur som ska gå genom en vacker natur genom vingårdar i området Franciacorta. När det börjar mörkna når vi vårt slutmål för dagen, en vingård där vi bjuds in i värmen och snart sitter vi till bords vid ett långbord, italienska delikatesser börjar dukas fram och stämningen höjs. Vi avnjuter en gastronomisk resa som tar oss med på en smakupplevelse vi sent ska glömma. Nöjda och belåtna tar bussen oss till hotellet för en god natts sömn.

Lördag morgon tar vi en kort promenad ner till hamnen. I fjärran dyker det upp två båtar, som kommer allt närmare och snart lägger de till vid vår brygga. Klassiska Riva båtar, båtarnas Ferrari, som tillverkas 1 km från den brygga vi startar vår färd vid.
Vårt första stopp på färden blir förstås Riva fabriken, där vi ser några exklusiva exemplar ligga färdiga för leverans.
Slutmålet för båtfärden är ön Monte Isola. En kopp kaffe och en glass på ett italienskt kafé, snörning av kängorna och förstärkningsplaggen åker ner i ryggsäcken, sen är vi redo för den branta färden upp mot toppen av ön och kyrkan som blickar ut över de höga bergen runtomkring.

På toppen av ön så tar guiderna fram en massa italienska delikatesser. Ostar, skinkor, korv, nybakat bröd, sallad, bresaola, vin med mera. Vi njuter måltiden och hämtar kraft för resten av vår vandring tvärs över ön. Trötta men lyckliga kommer vi till vårt slutmål, hamnen där båten ska hämta oss för att ta oss åter till hotellet.

Sista dagen på vår upplevelserika helg i Italien går i vattnets tecken. Kajakpaddling med utsikt över snöklädda berg, stand up paddle board, windsurfing var temat vår sista dag. Nöjda, lite trötta och mycket lyckliga styr vi åter hem mot Sverige.

Och ja, tre dagar i Italien visade sig kunna rymma massor av äventyr och upplevelser, som sitter kvar länge i våra minnen.

Lago d’Iseo, vi ses snart igen!