Vinteräventyr i Jämtlandsfjällen

I januari skulle vår kund från Stockholm iväg på konferens. Adventura fick uppdraget och vi valde att föreslå Årefjällen som plats för deras vinteräventyr. Där hade vi reserverat Buustamons fina konferensgård bara för dem, vackert belägen ovanför Ullådalen.

Kunden hade denna gång valt att lägga konferensens huvudtema kring individuell utveckling för att sedan därifrån sätta in det i företagets utvecklingsstrategi. Ett smart sätt att arbeta på tycker vi då man på så vis utgår från arbetstagarnas förmåga och egenskaper för att stärka företaget och inte som är det vanligaste att försöka forma arbetstagarna efter hur man vill att företaget ska utvecklas.

En av kvällarna skulle vi äta middag i en mysig stuga mitt på fjället och efter att ha suttit i konferensrummet hela dagen tyckte vi och kunden att det kunde vara lämpligt med lite friskvård. Så vi utrustade deltagarna med pannlampa och snöskor och sedan vandrade vi iväg rakt ut i vildmarken. Det blev en häftig upplevelse genom vinterkvällen och efter att ha pulsat fram i det vackra och mörka vinterlandskapet blev kontrasten stor då vi kom fram till den mysiga stugan och möttes av levande ljus,värmande eldstad och inte minst champagne och snittar. Sedan följde en fantastisk 5 rätters middag. Trots att man sedan kunde välja att åka skoter tillbaka så valde ändå de flesta att spänna på sig snöskorna igen för att gå tillbaka till konferensgården. Väl där väntade bubbelbad utomhus och bastu och samkväm.

Sista dagens stora fråga blev: Vad är egentligen kolbulle? Svaret på den frågan fick deltagarna på en fjällsjö dit vi åkt med skoter för att ha pimpeltävling. Här blev de nämligen själva tvungna att själva tillaga sin egen kolbulle för att få lunch och nu vet alla deltagare att kolbulle är ungefär som en rejäl fläskpannkaka tillagad över öppen eld och att det smaker väldigt gott!