På skånska berg i starka vindar

Med hemlig destination i sikte anlände ett 30-tal revisorer och konsulter till Sturup i slutet av augusti. Väl på flygplatsen stod terrängbilarna uppradade och redo för att ta dem vidare. Färden gick ut på Österlen och direkt till en terrängbana med stockhinder, konstruerade för att verkligen pröva bilarnas kapacitet. Gänget uppskattade verkligen körningen och även de som var tveksamma var nöjda när de vågade ta sig an den högsta vippbrädan och åter närmade sig marken i tryggt förvar. Eftermiddagen ägnades åt konferenstid och på kvällen bjöds det god middag på en av Österlens mest populära restauranger just nu.

Morgonen efter stod vi beredda att ta med gruppen ut till havs i en traditionell träskonare, men på grund av för mycket vind fick vi ställa in seglingen i sista minuten. Självklart stod deltagarna inte lottlösa, utan istället arrangerade vi en skön vandring längs en av Skånes vackraste leder i Stenshuvud Nationalpark. Här nådde vi parkens hjärta och högsta punkt som stoltserar med sina 97 meter över havet, här pratar vi skånska berg 🙂 Vandringen avslutades med picknick och besök på Kiviks Musteri innan det var dags att åter inta konferensrummet. På kvällen väntade sedan en god avslutningsmiddag i en av norra Europas mest moderna vinanläggningar. Här produceras några av Systembolagets mest sålda och kända varumärken.

Som final på vistelsen blev det cykling längs Österlens kust. En skön tur innan färden bar hemåt efter en fin helg i Skåne.