Söderslätt – en skånsk pärla

Söderslätt är kanske mest känt för sin bördiga jord på ett öppet och platt landskap. Men här finner ni också vackra finkorniga sandstränder, härligt slingrande skogsvägar, vackra slott, Sveriges allra sydligaste udde och faktiskt trots allt en och annan backe. Speciellt igenkänt av slättens alla cyklister 🙂

Här startas fler och fler prisbelönta restauranger, cafeer, odlingar och konferenslokaler som kompletterar våra gamla inarbetade favoriter väl. Det är hit krögarna flyttar för att vara nära råvarorna, där de växer. Så tänkte Martin och Emma på Hörte Brygga när de flyttade från ett pulserande storstadsliv med jobb på topprestauranger för att starta sitt eget i en liten pittoresk hamn längs sydkusten. Efter en lunch här tar vi cyklarna längs havet till det gemytliga gamla fiskeläget Abbekås och Hotell Mossbylund som erbjuder förstklassigt boende, utmärkta konferensmöjligheter, ett härligt nyligen utbyggt SPA och såklart riktigt god mat med lokal prägel.

Natur i världsklass

På Söderslätt kan ni också njuta av en hel gård med prisbelönta hallon och inte långt därifrån finner ni inredaren Camillas nyöppnade eventlokal med en inredningsstil utöver det vanliga. Härifrån är det inte långt till Skanör-Falsterbos fantastiska stränder med dess karaktäristiska badhytter. Här fullkomligen sjuder stränderna av aktivitet på somrarna, som ju är lite lite längre i Skåne. Här finns också ett unikt läge för fågelskådning där rekordet är 1,5 miljoner fåglar som passerat på en dag. Ingen annanstans i Sverige kan man se så många fåglar som här. Längst ut på Falsterbonäset finns också naturreservatet Måkläppen, en sandig halvö som sticker ut i havet. Under november-januari öppnas reservatet upp för vandring och här finns det goda chanser att se knubb- och gråsäl. En verkligt fin naturupplevelse.

Kontakta oss gärna för förslag på en skön vårkonferens på Söderslätt!