Rapport från London

En av våra mästerguider Calle har nyss kommit hem från London med en grupp som varit konferens- och studiebesökresa. Bodde gjorde de fint och centralt i Victoria nära till många av Londons stora sevärdheter och med gångavstånd till Victoria station hade vi transporten nära vart vi än skulle.

Har du några personliga favoriter i staden?
Något som alltid gör intryck var marknaden i Camden Town, ett sprudlande virrvarr av mat, antikshopar, hantverk av olika slag samt en modekultur med många stilar. Maten i London överraskade nog gruppen lite, med väl utvalda restauranger blev vi både mätta och nöjda vart vi än gick. I övrigt är det alltid trevligt med utbudet av brittiska pubar i vartenda kvarter…alltid nära till en lager!

Vad är det som gör London till en bra konferensdestination?
London gör sig utmärkt till konferensresor då utbudet är gigantiskt på allt som kan tänkas röra innehållet på en konferens. Servicen på hotellet var mycket bra, många konferensrum finns att tillgå med den utrustning som behövs. London är i övrigt en stad som pulserar av kulturevenemang och ledig tid på resan kan med lätthet fyllas utav diverse upplevelser här.

Har du tips på andra pärlor ute i världen där du gärna guidar en grupp?
Detta var min första konferensresa till London men hoppas och tror på fler. I övrigt guidar jag gärna i Katalonien med Barcelona i centrum, här finns massor med spännande upplevelser både längs Costa Brava och uppe i Pyrenéerna, eller varför inte Cartagena i Colombia med Karibien precis intill hotellreceptionen.

Vad blir ditt nästa uppdrag?
Nu sadlar jag om och ställer in siktet på Grekland. I maj far jag söderut och möter våren i Aten med ett annat förväntansfullt och taggat gäng, med ett nytt spännande resmål framför oss…

Hälsningar

/Calle Ulmert