På spaning efter björn

I veckan har vi varit och testat en spännande aktivitet – björnspaning från ett gömsle i Hälsingland. Björnen är Sveriges största rovdjur och i Hälsinglands skogar finns några av Europas mest björntäta områden.

Ta med ditt företag på en spännande natt i ett gömsle, där du på riktigt nära håll kan få se björn. Vi vandrar ut till gömslet under eftermiddagen. Guiderna informerar om björnen och dess liv, redan på vägen till gömslet så kan vi få se tecken såsom björnspår, klösmärken på träd och annat.

Väl i gömslet så sänker sig tystnaden, björnarna lockas fram av åteln (mat). Vi kan i lugn och ro betrakta djuren och naturen kring vårt gömsle och chanserna att få se björn är goda. Kombinera med konferens på mysiga hotell som serverar god mat. Bästa tid för björnspaning är slutet av april – september.

Fick vi se någon björn? Nej inte denna gången, men alldeles färska spår på vägen när vi körde ifrån gömslet gör att vi snart vill tillbaka igen för att få en blick av Sveriges största rovdjur.

PS Visste du att Adventura anordnar natur och djurupplevelser med några av landets bästa guider? Konferenser med tema varg, bäver och älg är några av de upplevelser vi erbjuder.

Johan Delfalk, Adventura, på besök i björnland Hälsingland