Expertkommentator alpint

Som Adventuras egenutnämnda alpina expert kommer jag, Anna, under vintern hjälpa SVT med kommenteringen av de alpina världscuptävlingarna. Under december kunde ni höra mig försöka komma med smarta inlägg under damernas världscup i Aspen och Lake Louise. Kul att få se Maria Pietilä Holmner ta en andra plats i slalom i Aspen, det bådar gott för resten av säsongen. Maria har spenderat några dagar hemma i Sverige med julklappsshopping och fix inför jul. Hon delar här med sig av sitt favoritrecept på julgodis:

Vit chokladfudge – söt, mäktig och helt oemotståndlig!

1,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
en nypa salt
50 g smör
100 g vit choklad
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl pistagenötter, skalade, ca 30g
2 tsk riven färsk ingefära

Häll socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning i ca 20 min, 123 grader eller tills det klarar kulprovet. Rör om då och då, låt smeten svalna lite.
Tärna smöret, hacka chokladen fint och tranbären grovt. Vispa ner smöret i kastrullen.
Tillsätt chokladen, nötterna, ingefäran (glöm inte saften) och tranbären. Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Låt svalna. Skär eller klipp innan kolan svalnat helt. Förvara svalt!