Luleå – trädhotell och Aurora camp

”25 minusgrader och en perfekt fullmåne lyser klart. Det enda som hörs är snöns knarrande under våra fötter på väg ut till tältkåtan. Inne i tältet är det varmt och elden som sprakar i kaminen låter som den skönaste av godnattsagor. Vi befinner oss i vår fotograf Fredrik Bromans camp nordväst om Luleå och det är dags att krypa ned i sovsäckenUnder skoterturen hit fick vi bland annat se tre älgar som lugnt och majestätiskt följde oss med blicken. Det är som om naturen tar emot oss med öppna armar och accepterar att vi är här ute i vildmarken tillsammans. Efter en god natts sömn tar Richard och hans hundspann oss vidare på vår resa…”

Till Aurora Camp tar vi oss med bil eller buss från Luleå och åker sedan sista biten med skoter över Råneälvens tjocka is. Campen tar emot mindre grupper och ledningsgrupper i sina i fem tältkåtor. Här bjuds traditionell mat och underhålls med snöskovandring, isfiske, göra isskulpturer eller bara ta det lugnt. Dessutom är möjligheterna att få se norrsken stora då det inte finns något artificiellt ljus från gatlyktor som stör.

Tree hotel och Brittas pensionat

Inte långt från Fredriks camp hittar vi Britta och Kents fantastiska trädhotell som ligger högt på listan av annorlunda upplevelser världen över. Fem specialdesignade hotell har arkitektritats och byggts uppe i träden i Harads och lockar nu besökare från hela världen. Bland annat var Kate Moss på en blixtvisit med sin privatjet bara veckan innan vi var där. Som en kontrast finns i anslutning till Tree hotel även Brittas pensionat, ett äldreboende från början av 1900-talet, med en välbevarad hemtrevlig 30-50-talsstil på möbler och inredning. Det är lite som att resa i tiden med Hemmets Journal och Husmodern från 1957 liggandes på rummen.

Dinner on Ice och Ice Music i Luleå

För den större gruppen finns det även Brändös stugboende som ligger lite närmre Luleå. Här kan vi kombinera med bastu, bad i isvak, packissafari, tur med isbrytare och deras eget koncept ”Dinner on ice” där man äter ute på isen i en tältkåta. Besökaren går längs en marschalprydd gång ut över de tjocka isarna och välkomnas till en upplevelserik middag med lokal inspiration.

Inne i Luleå finns fint utbud av moderna och bekväma hotell och konferensmöjligheter. Det är också här vi hittar en verkligt unik underhållning och musikupplevelse, en av våra favoriter när det gäller vinterns konserter, nämligen Ice Music! På instrument gjorda i is (!) spelar olika orkestrar sin musik. Givetvis sitter man i en snögrotta och njuter av framträdandet. Här kan ni som företag också få en privatföreställning just för er grupp.

Är ni kanske sugna på en unik konferens med tydligt istema? Kontakta oss för att få förslag på upplägg!