Tuffa konsulter på seglats i Kroatien

Vad händer om man har två stycken exakt likadana 52 fots segelbåtar och 16 konsulter med vinnarskalle?

Jepp, du har rätt…Det blir naturligtvis kappsegling. Fem dagars kappsegling i Medelhavet i Kroatien varvat med goda måltider, sköna bad, konferens i sittbrunnen och en och annan promenad och löparrunda.

Det bästa med en seglingskonferens är att vi har precis allt med oss och det innebär att vi seglar när vi vill, badar när vi vill och äter och dricker när vi vill. Hittar vi en fin vik så stannar vi och badar en stund eller konfererar i sittbrunnen och vill man ha lite action så utmanar man den andra båten på lite kappsegling. På kvällen lägger vi till i någon mysig hamn eller vik och äter god mat, antingen på restaurang eller gemensamt tillagad ombord på båten.

Denna gång utgick vi från Trogir som ligger ca 15 minuters resa från flygplatsen, färden gick sedan ut mot ön Brac där vi första natten låg i den charmiga lilla byn Milna. Nästa dag hade vi tuff kappsegling i styv kuling (drygt 20 m/s) över till ön Hvar.  Det  var en häftig seglats vill jag lova, men humöret var ändå på topp och alla fick kämpa för att klara av att segla båtarna i dessa tuffa förhållanden.

Efter att ha mellanlandat en natt vid Palmizana utanför Hvar så fortsatte vår seglats mot ön Solta där vi njöt av sol och bad i en vacker naturhamn innan det blev ytterligare en hård seglats (kuling 15-18 m/s) till Veli Drevnik för att sedan under sista dagen ta oss åter in till Trogir.

Får jag välja så är nog detta upplägg i Kroatien så nära den optimala konferensresan man kan komma och jag tror att våra gäster denna gång är benägna att hålla med mig.

/Staffan, Guide och skeppare på båten Corinne