Budapest under jord

Budapest är en otroligt vacker och spännande stad som ofta glöms bort bland konferensstadsklassikerna. Priserna är fortfarande fördelaktiga och vi flyger till ett bra pris med Wizz air direkt från exempelvis Malmö, Göteborg eller Stockholm (Skavsta).

Budapest består idag av två stadsdelar, Buda och Pest, som delas av floden Donau majestätiska framfart. Staden är präglad av idel pampig arkitektur och är rik på spännande historia. Vi bor på Pestsidan som är stadens kommersiella och kulturella centrum. Här finns en rad fina restauranger och barer, men även sevärdheter som den magnifika Saluhallen, parlamentsbyggnaden och Raul Wallenbergs fängelsecell. Vi besöker även Buda för att uppleva denna äldre, historiska stadsdel var vi hittar kungliga slottet, Mettauskyrkan och Fiskarbastionen med dess fina utsikt över staden.

Under en helg i Budapest skulle vi bland annat kunna möta er på flygplatsen i trabanter för att antingen inleda vistelsen med en skattjakt utanför staden eller få en annorlunda transport till hotellet eller ett av stadens fina termalbad som faktiskt anses ha helande effekt. Självklart ska ni få bada i detta vatten som anses vara så erkänt helande att sjukvården skriver ut besök hit på remiss! En av de mest klassiska och folkliga baden är Széchenyi, med sina 17 pooler i temperaturer som varierar mellan 20 och 40 grader. Hit kommer lokalbefolkningen och njuter av det helande vattnet och det är inte en ovanlig syn att se äldre män och ungdomar sitta och spela schack i bassängen.

Som vanligt vill vi alltid ge våra kunder möjligheten att se staden på ett annorlunda sätt och just i Budapest är en av möjligheterna att upptäcka staden underifrån i de underjordiska grottsystem som finns där. Besöket kan ske på olika aktivitetsnivå, från gruppen som hellre vill promenera på gångar till er som vill ha en lite större utmaning och ta sig fram genom att åla, klättra och repellera. Oavsett vad blir det ett garanterat annorlunda break i stadslivet och konferensen.

Vi rekommenderar också ett besök på landsbygden med traditionell mat och en skymt av den stäpp (puszta) som omger Budapest.

Välkomna till en annorlunda konferensstad!