Magiskt – Myllrande – Marrakech!

Efter bara 4-5 timmars flygning från Sverige når vi ett verkligt äventyr, magik och natur, exotiska maträtter och spännande historia. Vi landar i Marrakech, den mytomspunna staden mitt i Marocko, och bjuds här på ett äventyr att minnas…

Gatorna i Medinan (gamla staden) myllrar av försäljare, mopeder, färger, dofter, ormtjusare och explosioner av intryck. Temperaturen ligger runt 30-35, men värmen känns ändå behaglig. Det är början av maj och Marockos lilla pärla Marrakesh bjuder in till konferensäventyr. Bor gör vi i en klassisk Riad i Medinan nära stadens största souk (marknad). En Riad är ett klassiskt och ofta mycket vackert marockanskt boende som karaktäriseras av en innergård och inre trädgård i mitten av byggnaden. Här bor vi bekvämt i vackra rum och hälsas välkomna av sött och gott, traditionellt arabiskt mintte.

Vår guide svenska guide Annakarin bor halvtid i Marrakesh och arbetar till vardags med att importera marockanska varor till Sverige och kan med andra ord marknaden som sin egen bakgård. Hon vet precis var vi ska gå för att hitta de  finaste hantverken och bästa produkterna. Till exempel knackar vi på en liten intetsägande järndörr på en bakgata där det visar sig att vi kan köpa den finaste Arganoljan, som är så populär just nu, och samtidigt gynna ett kvinnokollektiv som arbetar för jämlikhet och kvinnors rätt i samhället.

En konferensresa till Marrakesh kombineras med fördel med andra äventyr och upplevelser. Till exempel kan vi kombinera med ett besök vid havet, närmare bestämt i Essaouira – en spännande liten stad som ligger vid Atlantkusten. Ett annat alternativ för att söka svalka är att besöka de mäktiga Atlasbergen för exempelvis vandring, forsränning och till och med skidåkning! Ännu längre söderut når vi Ouarzazate – Marockos Hollywood där bland annat storfilmer som Laurence of Arabia och Gladiator spelats in. Besök de mäktiga forten och få en känsla av det mäktiga Sahara som breder ut sig söder om staden.

Oavsett vilket ni väljer så lovar vi utlova ett äventyr och en konferens ni sent ska glömma!