Yangtorp – en konferenspärla för själen

Mitt på den skånska landsbygden tornar den pampiga byggnaden upp. Ett buddistiskt tempel som mer troligt skulle kunna hittas i trakterna kring Himalayas bergmassiv har fått sin plats i de skånska bokskogarna. Att öppna de tunga portarna och stiga in bakom murarna är som att öppna dörren till en annan värld. Spendera sen ett par dagar här och du känner dig faktiskt som om du tillhör denna andra värld. För det är lätt att trivas här, ryckas med i mystiken och fascineras av den uråldriga kunskapen. Vi spenderade en helg här för få träffa Master Marcus och att lära känna denna spännande mötesplats och hälsoretreat.

Yangtorp är designat in i minsta detalj för filosofi, meditation, rekreation, behandlingar och utbildning inom bland annat qigong och traditionell kinesisk medicin. Här kan ni koppla av, insupa den underbara naturen och fantastiska omgivningarna. Maten är vegetarisk, ekologisk och verkligt närande för kroppen. Önskas lite tuffare utmaningar så finns det även möjlighet att träna Kung Fu för Niklas som bott och tränat hos shaolinmunkar i Kina. Självklart var vi inte sena att anta utmaningen och vi kan garantera att musklerna får sig en genomkörare.

På Yangtorp finns bekväma konferensrum för de mer traditionella mötena, men även oändliga möjligheter för de mer kreativa konferenserna. Det är hit man väljer att åka om man söker en verkligt annorlunda bas för sin konferens. Platsen är perfekt för kreativa möten och konferenser. Möt Kina och Österns mystik, mitt i Skåne – bara en dryg timme från Kastrup. Kombinera konferensen med teamövningar, prova på österländsk kampsport, qigong, meditation och annat så har ni det kompletta receptet på en av era garanterat mest minnesvärda konferenser.

På tal om recept förresten. Under vistelsen så fick vi smaka en fantastiskt god (och nyttig!) chokladmousse:

1/2 dl färska dadlar
1/2 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk honung
1 1/2 dl avokado (1-2 stycken, beror på storleken)
2-4 msk rå kakao
valfria nötter och bär till dekorering

Hör gärna av er om ni vill ha förslag på en sannerligen annorlunda konferens!