Laxfiske i världsklass!

Världens bästa laxfiske finns just nu i havet utanför Österlen i Skåne. Ingen annan stans har man så stor chans att få fighta starka Östersjölaxar som drar ut 100 tal meter lina och hoppar högt. Medelvikten är oftast hög och laxar på 10 kg upp över 15 kg är inte allt för sällsynta. Varje år fångas flera laxar på över 20 kg och rekordet ligger på över 28 kg. En charterdag ger normalt sett 3-10 laxar och inbland stora blanka havsöringar som extra bonus.

Säsongen för laxfiske är lång

Säsongen är lång och är bra nästan året om, ska man välja ut perioder som är extra gynnsamma så blir det mars-maj på våren. På hösten räknas september, oktober, november och december fram till Jul som högsäsong. Men är det en normal sommar kan fisket vara riktigt bra hela sommaren speciellt om vädret är lugn och inte allt för varmt.

Våra guider

Våra guider räknas till Sveriges bästa fiskeguider och de har varit verksamma i området i nästan 20 års tid. Fisket har blivit allt bättre under senare år på grund av att Svenska myndigheter avvecklat allt yrkesfiske på lax, vilket också gjort säsongen längre. Från att ha drivit charterfiske i området under vissa tider på året kör vi nu året. Kunderna kommer från hela Europa för att uppleva det fantastiska laxfisket.

Trollingfiske

Metoden man fiskar med kallas trolling vilket innebär att man sakta kör framåt med båten i en fart som oftast ligger på dryga 2 knop. Man lägger då ut olika beten på djupet ner mot 20-30 meter genom att man använder en djuprigg. Är det kallt i vattnet så fiskar man också i ytan med skeddrag som går 1 meter under ytan som man lägger ut på sidan av båten med något som kallas ytparavaner. När det hugger en eller flera stora laxar samtidigt så blir det viktigt att alla som är i båten hjälper till. Man måste oftast veva in flera av de andra spöna i blixtens hastighet så att han som drillar den starka fisken kan fighta laxen ända in i håven utan något problem.

Boende, aktiviteter, konferens och mat

Kombinera gärna fisket med andra aktiviteter som cykling, teamövningar, grafitti, lerduvskytte, kajakpaddling mm Söker ni bra ställe för konferens så finns allt från små mysiga B&B till moderna konferenshotell av högsta klass. Maten på Österlen går heller inte av för hackor. På en liten yta finns några av Sveriges bästa kockar och krögare, vi har de bästa råvarorna precis utanför restaurangerna vilket ger smakupplevelser ni sent ska glömma.

Välkomna till Österlen och ett fiske i världsklass! Kontakta oss för mer info.