Teambuilding i naturen

Under fyra intensiva dagar i början av september lämnade vi ett dimmigt Stockholm i en Stridsbåt 90 mot hemlig destination. Vid ankomst till en ö i Roslagen väntade våra instruktörer, UGL handledare och teamledare. Direkt fick gruppen en uppgift att packa om så de hade utrustning för att klara ett och ett halvt dygn ute i naturen. Utrustningen skulle rymmas i två packpåsar…

Så här började några intensiva dygn med härliga naturupplevelser, teambuilding i form av sammansvetsande aktiviteter, utmaningar och lägerliv. ”Vi ser effekter väldigt snabbt i grupper när vi använder naturen som utbildningsplats, det går betydligt snabbare att svetsa samman en grupp på det här sättet i naturen än om vi hade bott på ett vanligt hotell i en storstad” säger Christian Persson, utbildningsledare med 25 års vana av teambuilding där han leder och utbildar grupper i naturen.

Under det närmst kommande dygnet blev kajaken vårt transportmedel och tältet vår övernattningsplats. Andra dygnets kväll kom vi till ett bra och bekvämt boende med sköna sängar och god mat. Vi lovar att det kändes skönt med en varm dusch och det där baden i badtunnan gav en verklig lyxkänsla. Under dessa sista dagarna gick vi också in på teoripassen i våra utbildningsdagar. Deltagarna lärde sig hur gruppen fungerar, gick igenom teorier och gruppdynamik, både på grupp- och individnivå.

När vi lämnade skärgården efter fyra dagars teambuilding så var det en helt annan grupp vi hade med oss hem, jämfört med när vi möttes dag ett då de knappt kände varandra och var osäkra på vad som skulle ske under kommande dygn. Vi skiljdes åt och det var många skratt bland trötta men lyckliga deltagare. Och redan nu så diskuterar vi en fortsättning inför kommande års upplägg…

Vill ni svetsa också samman en ny personalgrupp? Eller har ni kanske gjort en fusion med ett annat bolag? Vi har verktygen för att erbjuda teambuilding med naturen som utbildningsplats. Vi använder miljöer som skärgård, vinterfjäll och sommarfjäll som miljöer för utbildningar i naturen. Eller ni kanske hellre vill utomlands? Då använder vi segelbåtar på havet, vandringsleder i bergen och cykelleder som arena för vår teambuilding.

Välkomna ni också till en utbildning i naturen! Vi kan utlova fantastiska och snabba effekter inom teambuilding. Kontakta oss och berätta om er grupp så återkommer vi med idéer skräddarsydda för just er grupp!