Konferensresa Italien

Hösten hade kommit till norra Italien, men dagtid var det fortfarande varmt och skönt. Cirka 25 grader varmt, soligt och oerhört vackert. I fjärran tornar alperna upp sig och nedanför ligger sjön vackert belägen med små byar och städer vid strandkanten.

Under slutet av september och början av oktober har två av våra kunder varit på konferensresa i Italien, tätt efter varandra. Öster om Milano ligger en vacker sjö vid namn Lago d’Iseo. Detta området var basen för bägge våra grupper som ville uppleva Italien på två olika sätt. Första gruppen hade fokus på äventyrsupplevelser, god mat och vacker natur. Andra gruppen hade tema träning och hälsa kombinerat med god mat och naturupplevelser.

Vi bor förstklassigt i området på hotell av högsta kvalitet med naturen inpå knutarna

och platsen är som gjord för äventyr och träning. Bägge våra grupper som besökte Lago d’Iseo upplevde området från cykelsadeln. Vi är i ett område som andas cykel. Inte långt härifrån ligger det klassiska cykelmärket Bianchi, och det märks. Det kryllar av cyklister av alla dess former. Motionärer på racercyklar, tävlingscyklister på mountainbike, äldre herrar på vardagscyklar, barn på BMX cyklar… När vi var nere på plats så var det en stor internationell mountainbike tävling med 2000 deltagare. De tre översta pallplatserna togs alla av OS medaljörer i mountainbikecykling.

Här i området ligger Franciacorta, som är ett vinområde som producerar vita mousserande viner av högsta klass. Man håller nu på att torna upp som ett av de snabbast växande och mest ansedda italienska vinerna, upptäck det gärna innan alla andra – det smakar som bäst på plats med lite lokala charkuterier och ostar!

Vill ni uppleva en konferens i Italien en bit bortom allfartsvägarna, då kan vi varmt rekommendera Lago d’Iseo. Här upplever ni små byar, genuin italiensk mat, otroligt vacker natur, bra och roliga aktiviteter, cykling i världsklass, boende som är riktigt bra med fina konferensmöjligheter, kort transfer från flygplatsen (30 min från Bergamo och 1 h från Milano). Ja Lago d’Iseo är en av våra absoluta favoriter i världen!