Medeltida dag på slottet

Kunden ville ha en minnesvärd sommarfest och en belöning till sina anställda för ett väl genomfört byggprojekt. Temat för dagen blev medeltiden och platsen var Svaneholms slott i Södra Skåne.

Det blev en mycket vacker dag med strålande sol och riktig sommarvärme. Vår personal var dagen i ära klädda som stolta tempelriddare och tog emot våra gäster vid ankomsten med en picknicklunch ute i slottsträdgården. På plats fanns också en narr vars uppgift var att spetsa till stämningen lite och hålla deltagarna uppmärksamma med sina inlägg och åsikter… Trots att det slank ut en och annan förolämpning blev han dagens mest uppskattade figur. En stor eloge för skådespelarkunskaperna och charmen som lös igenom sminkningen.

Efter ett par timmars konferens inne på slottet och gruppfotografering på borggården kom plötsligt en riddare till häst inklapprande med ett viktigt budskap från kungen – en tvekamp var utlyst! Gruppen delades in i lag för att sen upptäcka att slottsträdgården hade förvandlats till ett slagfält med diverse utmaningar. Fäktning, stångstötning, pilbåge med mera. Våra gäster tog sig an dessa med bravur och visade bevis på både kämparvilja och gott humör. En dragkamp fick avgöra tävlingen och stolta vinnare kunde koras. Efter övningarna bjöd våra tappra riddare in till ett tornerspel för att våra konferensgäster skulle få se vad det innebar att träna inför kamp. Fyra utmanare till häst satte upp en show bara för oss.

Som avslutning på en mycket lyckad dag bjöds en delikat trerätters gästabud i slottssalarna där också vinnarlaget firades med bubbel, pompa och ståt. Vi tackar vår kund för det roliga uppdraget och önskar lycka till med invigningen av bygget!

Fler bilder hittar du på vår Facebooksida