Möte med delfiner

Vi kliver ombord på en stor gummitbåt i Cascais hamn. Inne i hamnen är vattnet lugnt, det är tidig morgon och staden börjar vakna till liv. På väg ut ur hamnen möter vi några fiskare som är på väg in med morgonens fångst. Vi rundar piren och snart är vi ute på öppet hav. Vår skeppare Joao styr säkert båten ut på havet. Vågorna växer sig stora längre ut, när hela Atlanten trycker på…

Under en långhelg i september ville vår kund ta med sig arbetsgruppen på en annorlunda och aktiv konferens. Vi tog med dem på vingårdsbesök, konferens i världsarvsstaden Sintra, sightseeing i Lissabon och arrangerade dessutom mycket fint boende och fantastisk mat.

Deltagarna fick ett par aktiviteter att välja mellan och fyllde dagarna med bland annat surfing, ridtur och en fantastisk båttur för att titta på delfiner. Delfinturen genomfördes en ganska blåsig dag med flera meter höga vågor. Gruppen skrek av förtjusning när ännu en stor våg slog in över däck och blötte ner oss, de kände sig helt trygga i den stabila och sjövärdiga båten. Vi var så långt ute att vi knappt såg land längre i ett område där det är som störst chans att få se delfiner. ”Där!” – plötsligt hade vår skeppare fått syn på dem. Vi närmade oss sakta stimmet och snart hade vi ett trettiotal delfiner runt omkring oss. De hoppade i vågorna, lekte vid fören på vår båt och fanns precis överallt. Vi hade sällskap av dem under en magisk halvtimme. Nöjda och glada styrde vi sen in mot land igen efter en underbar start på dagen.

”Tack för en helt fantastisk resa. Allt har fungerat jättebra och vi är så nöjda. Jag laddade precis hem Johans bilder från fotosafarin och det är verkligen härliga bilder som vi har fått med oss och minnen som vi kommer att leva på länge!”

Upptäck Portugals vilda kust – vi har annorlunda och spännande idéer för ditt företagsevent eller konferens i Portugal!