ABCharity

”Ett par, ett gäng kameror, en husbil och en dröm om en bättre värld. Lägg sen över tiotusentals barn och tusentals volontärer världen över. Grundidén är enkel, men projektet så stort och så viktigt. De kommer att skänka tre år av sitt liv och längs vägen fortsätta inspirera folk som oss att hjälpa till på en liten del av deras resa.”

Vi berättade för en tid sen om välgörenhetsprojektet vi är involverade i, världens längsta konstprojekt för välgörenhet. Den 27 maj gick eventet äntligen av stapeln. Det blev en hellyckad dag från början till slut då 500 barn från skolorna på den Sydskånska landsbygden fotograferades på ett knallgult rapsfält. En bild som sedan kommer bli en del i ett världsenande alfabet.

Ofattbart nog stod rapsen högblom, något som är omöjligt att förutspå. Vi fick alltså nöja oss med en kvalificerad uppskattning som visade sig bli en fullträff! Till och med vädret bjöd på bästa möjliga förutsättningar med strålande sol och sommarvärme, trots gråregniga dagar både före och efter. Dagen inleddes med dramatik då brandbilen som skulle lyfta Filip och Ashley 30 meter upp i luften sjönk i det mjuka underlaget som blötts upp av allt regn. Men med hjälp av djungeltrumman och hjälpsamma grannar stöttades underlaget upp och snart var paret i luften och bilden tagen. På plats fanns TV, radio och flertalet tidningar och bloggare för att dokumentera den stora händelsen. Barnen lekte och njöt av god mat från våra sponsorer, roliga lekar, underhållning, musik och dans. När det till slut var dags att åka tillbaka var det ingen som ville åka lämna platsen. Eventet var slut för barnens del, men Filip och Ashley är bara i början av deras långa livsomvälvande resa…

För oss har ABCharity varit ett inspirerande projekt att arbeta med, inte minst med tanke på effekterna och efterdyningarna som vi ser nu. Vi har hört och sett exempel på barnens inspiration och egna idéer för hur de kan hjälpa till att göra världen till en bättre plats. Förstå hur de kan göra skillnad. Det är just därför som arbetet som Filip och Ashley gör är så viktigt. Det kan inspirera oss alla till att göra något – ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Besök gärna Peace, Love and Photographys websida för mer information och följ den fortsatta resan världen över. Nästa bokstavsdestination på tur är England där D-et ska fotograferas Sevens Sisters vackra vita klippor och äventyret fortsätter…