Att tänka stort

Tillsammans med vår kund hade vi på temat ”Think big” byggt på och kryddat deras säljkonferens med aktiviteter och omgivning. Valet av plats föll på spetsen av Bjärehalvön i nordvästra Skåne, mitt i ett mäktigt naturreservat där Hallandsåsen störtar ut i havet. Deltagarna från Ryssland, Sverige och Kina lämnade Helsingborg med buss tidigt på morgonen för att anlända lagom till en god välkomstfika på fina Hovs Hallar innan det var dags att ta plats i konferensrummet. Mot slutet av eftermiddagen kunde de avsluta en lyckad mötesdag ackompanjerat av ett skådespel av en vacker solnedgång som tog plats vid klipporna och havet utanför rummets panoramafönster.

Efter ett snabbt ombyte till varma kläder gav vi oss ut på en stämningsfull kvällsvandring längs Skåneleden i ett gnistrande snölandskap. Utrustade med pannlampor och facklor tog vi oss över stock och sten, backe upp och backe ner och förbi frusna vatten. Till slut lyste marschaller upp den mörka skogen och ledde in till en rastplats med lägereld, varm blåbärssoppa och gott tilltugg av lokala charkuterier. Kvällen fortsatte i ett orangeri på en handelsträdgård i närheten där eldjonglörer mötte upp och bjöd på ett vackert skådespel av hög klass. Under middagen underhöll vår tankeläsare Lennart Hjelm om tankens kraft där han lämnade gruppen hänförda och förundrade…

Dag två inleddes med ett kort konferenspass innan vår egen Christian Persson tog vid rodret för att leda gruppen mot att vidareutveckla sitt samarbete inom teamet. Genom att inledningsvis göra ett test fick deltagarna en bild av hur deras personlighetstyp vanligtvis agerar i olika situationer. Dagen fortsatte med teori varvat med praktiska övningar ute i den vackra naturen. Trötta och nöjda kunde de sedan summera ännu en bra dag fylld av nyvunna färdigheter att smälta. Kvällen bjöd på en god trerätters middag i Hovs Hallars restaurang för att avrunda vistelsen.