Cykelkonferens i Norge

Just när sommaren gick in i andra andningen och blev som bäst under andra halvan av augusti drog vi till Norge på cykelkonferens med koncernledningen för ett av Sveriges största byggföretag. Precis som tidigare år ville de att konferensen skulle vara fysisk och lite utmanande men att man ändå skulle kunna åtnjuta god mat, skön säng och bra konferensmöjligheter varje dag. Så naturligtvis fixade vi det.

5 mil cykling per dag låter inte allt för avskräckande, men om man lägger till nästan tusen höjdmeter i form av norska backar, slingrande grusvägare och även lite stig så förstår de flesta att det är lite att bita i. Turen tog sin början på toppen av Holmenkollen med den fantastiska utsikten över Oslo i solsken. Därmed blev det också en snabb lektion i hur bromsarna fungerar och hur man bäst fördelar kroppsvikten på cykeln när vi inledde med att kasta oss utför slalombacken på nord-västra sidan av Holmenkollen. Sedan drog vi iväg genom de stora och vackra skogarna till Kleivstua. Utan alltför många missöden, men många svettdroppar senare, kunde vi avnjuta en kall öl på terrassen med makalös utsikt över Sundvollen och Tyrisfjorden.

Nästa dag vaknade vi återigen upp till solsken och sommarvärme och nu gick turen tillbaka till Holmenkollen, men på andra vägar. Planen var att vi inte skulle cykla de de sista 8 km med ca 500 höjdmeters stigning upp till toppen av Holmenkolen, men gruppen ville inte lyssna på det upplägget utan kavlade upp ärmarna och spurtade ända upp till toppen av berget. Dagen avrundades sedan med konferenspass, skönt boende och god mat på Lysebu Hotell. Nöjda men trötta gäster åkte nästa dag hem till Sverige igen med flyg från Gardemoen.