Svalbard

Solen gick ner den 14 november och väntas åter den 29 januari. Det är mörkt. Vi har just anlänt till Svalbard och checkat in på hotellet. Äventyret kan börja.

Många frågar sig kanske varför man ska åka till Svalbard i januari. Det är polarnatt och så mörkt dygnet runt att man inte ser någon skillnad mellan dag och natt. Men det är ju just mörkret som gör att Svalbard på 78 grader nord och bara 130 mil från nordpolen så häftigt den här tiden på året. Det går liksom inte att föreställa sig hur det är, förrän man har upplevt det.

Det enda naturliga ljus man kan se är när norrskenet lyser upp och spelar över det karga, bergiga landskapet och det är en magisk upplevelse kan vi lova. Lägg sedan till ylande slädhundar och fartfylld slädhundstur i pannlampans sken, spänningen av att kanske få möta en isbjörn och som avslutning en skotertur i skenet av norrsken så har du en ganska bra bild av vad vi på Adventura fick uppleva när vi nyligen var på Svalbard för att få uppleva den verkliga polarnatten.

Vågar du testa något helt unikt så kan vi starkt rekommendera en resa till Svalbard även under den mörka tiden på året.