Franska Rivieran

Till en av våra trogna kunder, som vid tidigare års resor med oss bland annat seglat i Grekland och Kroatien, upplevt New York på lite äventyrligare sätt med bland annat kajakpaddling på Hudson River, cyklat mountainbike i skånsk bokskog och åkt på örnsafari i nordligaste Norge, fick vi ännu en gång i uppdrag att sätta ihop en spännande företagsresa till deras kunder. I år var det dags för ett nytt äventyr och denna gången gick resan ner till Nice och franska rivieran. Under tre intensiva dagar fick gruppen uppleva både berg och hav.

Resan började uppe på kullarna och i bergen som kallas Alpes Maritimes, det som är början på alperna. Här bodde vi på en mysig gård mitt bland vinodlingarna. Vi inledde första dagen med att ge oss ut på en vandring bland vinrankor där vi gjorde smakstopp för att testa både vin och vindruvor. Till lunch dukade vi upp en dignande buffé av lokala charkuterier och ostar, lokalt producerat vin, nybakat bröd, grillade grönsaker och massa andra godsaker. Gruppen kom snabbt in i en skön ”riviera känsla” som skulle stegras under deras dagar på Franska Rivieran.

Andra dagen gav vi oss av på en trevlig mountainbiketur längs med gamla nedlagda banvallar där det tidigare gått ånglok. En sträcka som visade sig vara fantastiskt vacker och bjöd på väldigt rolig cykling. Höjdpunkten var då vi tände belysningen på cyklarna och begav oss in i långa järnvägstunnlar genom berget. Mitt i turen gjorde vi ett stopp på en lokal bar i en liten by. Då smakade en kall öl alldeles fantastiskt. Det var lördag och lokal marknad i byn. Många av deltagarna passade på att fynda i allehanda franska inredningsdetaljer som emaljskyltar, böcker, brickor, inredning och en massa annat skoj. Vår följebil fylldes snart med fynden.

Sista dagen på Rivieran avslutades ute på havet ombord på tre stora segelbåtar. Medelhavet väntade och vi skulle få uppleva kusten och havet. Under vår segling på väg mot lunchstoppet så fick vi följe av en stor rocka, en imponerande syn att få se en så ovanlig och vacker varelse i dess rätta element.

Vi fick ett sista bad sent på eftermiddagen från båtarna, följt av en dusch och sen direkt till flygplatsen för att åter resa hem efter tre minnesvärda dagar på franska rivieran, fullspäckat med upplevelser från dörr till dörr.

Vi ser fram emot nästkommande äventyr med vår trogna kund, som nu lagt ännu en destination till sina genomförda upplevelser med oss!

Stot tack för dessa 15 år av gemensamma äventyr!

Johan Delfalk, Adventura (som varit med som guide under många av dessa äventyr genom åren)